Transferopties Vermeer: Belgen en Engelsen zoeken; twee Nederlandse buitenkansjes

Transferopties Vermeer: Belgen en Engelsen zoeken; twee Nederlandse buitenkansjes

16-01-2018 17:15
27

Kenneth Vermeer is hard op weg naar de uitgang bij Feyenoord en volgens Voetbal International zijn er 'vrij grote clubs' die geïnformeerd hebben naar de tweede keeper van de Rotterdammers. VoetbalPrimeur zet op een rij welke clubs wel een keeper kunnen gebruiken en Vermeer mogelijk in het vizier kunnen hebben.

Club Brugge
Een Nederlandse enclave met Ruud Vormer, Stefano Denswil, Jordy Clasie en mogelijk binnenkort ook Kenneth Vermeer. De Belgen begonnen het seizoen met de 22-jarige Ethan Horvath onder de lat, maar hij werd eind oktober gepasseerd voor tweede doelman Guillaume Hubert. Horvath heeft in de tussentijd wel de interesse van veel buitenlandse clubs gewerkt. Vermeer en Club Brugge kunnen voor elkaar een buitenkansje worden deze winter. Eerder werd de club gelinkt aan het huren van Denys Boyko, keeper van Besiktas.

Newcastle United
Al maanden is Newcastle United-manager Rafa Benitez op zoek naar een nieuwe doelman en grote namen worden in de media afgewisseld met kleinere. De 35-jarige Pepe Reina van Napoli is de meest aansprekende naam die genoemd wordt, maar met Vermeer heeft de Premier League-club een goedkope optie achter de hand. Newcastle zou in het straatje 'vrij grote clubs' passen.

Crystal Palace
In de Premier League is naast Newcastle ook Crystal Palace op zoek naar een nieuwe doelman. Getafe-keeper Vicente Guaita is in beeld bij de club, maar manager Roy Hodgson onthulde dat er naast Guaita meer spelers in beeld zijn om als doelman naar Londen te komen. De huidige goalie Wayne Hennessey is niet de man waar de club verder mee wil.

Deportivo La Coruña
Ook bij Deportivo La Coruña is het rondkijken naar een nieuwe doelman. Bij de Spanjaarden hebben dit seizoen al vier keepers onder de lat gestaan, waarvan de 33-jarige Ruben er de meeste heeft gespeeld (10 duels). Een Eredivisie-bekende, Przemyslaw Tyton, kwam één duel in actie en zelfs de negentienjarige Nigeriaan Francis Uzoho werd een paar duels ingezet. Wellicht bevalt Vermeer de club wel als vaste doelman.

Espanyol
Een andere optie in Spanje is Espanyol, dat waarschijnlijk aan het einde van het seizoen afscheid moet nemen van Pau López, die onder meer bij PSV in beeld is en transfervrij is. Mocht er deze winter al beweging komen rond de jonge doelman, dan kan Vermeer zijn rol moeiteloos innemen. Een andere optie is de eerste maanden als tweede keeper wennen, maar gezien de rol van Vermeer als back-up van Brad Jones bij Feyenoord lijkt dat onwaarschijnlijk.

Nederland
Waar de 32-jarige Vermeer hoogstwaarschijnlijk zijn heil in het buitenland gaat zoeken, zijn er ook nog twee clubs (of eerder gezegd buitenkansjes) die interessant kunnen zijn binnen de Eredivisie. Zo heeft Remko Pasveer bij Vitesse tijdens de eerste seizoenshelft niet kunnen bewijzen de stabiele kracht te zijn waar de Arnhemmers behoefte aan hebben en mogelijk dat Vermeer - eventueel op huurbasis - de club uit de brand kan helpen.

Iets verder gezocht, maar helemaal geen gekke gedachtengang is PSV als nieuwe club van Vermeer. Jeroen Zoet vertrekt hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen en Eloy Room wordt in Eindhoven niet als de geschikte opvolger gezien. Mocht Vermeer het geduld hebben om een half seizoen te wachten (of wellicht op huurbasis elders door te brengen) dan kan PSV zomaar de derde topclub van Vermeer in Nederland worden.