Update: Feyenoord in wachtkamer: 'Kan dat hij morgen of overmorgen aansluit'

Update: Feyenoord in wachtkamer: 'Kan dat hij morgen of overmorgen aansluit'

16-01-2018 18:45
83

De transfer van Robin van Persie naar Feyenoord is nog niet rond. De 34-jarige spits is al volledig akkoord met de Rotterdamse grootmacht, maar nu moet hij nog het een en ander regelen met Fenerbahçe. Dat zei Feyenoord-directeur Jan de Jong dinsdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Kuip. 

"Wij zijn eruit met Van Persie, maar Fenerbahçe moet er nog uitkomen met Van Persie", tekende onder meer RTV Rijnmond op uit de mond van De Jong. "Hij is hier van harte welkom." Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou gaf maandagavond aan dat er 'nog een grote som geld betaald moet worden'.

In Istanbul verdiende Van Persie zo'n zes miljoen euro per seizoen. Nu hij het laatste halfjaar van zijn contract niet uitdient, moet dat bedrag ergens gecompenseerd worden. "Terugkeren bij Feyenoord, dat is toch even iets mooier dan afsluiten in een één of andere woestijn. Maar je hebt nou eenmaal te maken met principes en met vaste lasten", aldus De Jong. 

Update 18.42: Ondanks dat Van Persie nog een akkoord moet bereiken met Fenerbahçe, heeft Feyenoord goede hoop dat de spits op korte termijn naar Rotterdam komt. De Jong: "Het kan zo snel gaan dat hij morgen of overmorgen aansluit bij de selectie. Maar daar hebben wij op moment geen invloed op", aldus de algemeen directeur.