PSV neemt ingrijpende maatregel: verboden te roken op gehele trainingscomplex

PSV neemt ingrijpende maatregel: verboden te roken op gehele trainingscomplex

16-01-2018 18:23
57

PSV heeft ingrijpende maatregelen genomen om het topsportklimaat van de club te optimaliseren. Roken is vanaf komende zomer verboden op sportcomplex De Herdgang. Eerder werd al een deel van het Philips Stadion rookvrij gemaakt.

Dat meldt de Eindhovense club dinsdagavond. Door dit besluit steunt PSV het initiatief Rookvrije Generatie van de Hartstichting, het KWF en het Longfonds. "Op ons sportcomplex creëren wij een topsportklimaat, zodat alle PSV-teams in de beste omstandigheden kunnen werken aan de beste prestaties", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands. "Roken en meeroken past niet in de topsport lifestyle, daarnaast is het ook nog eens schadelijk, zeker voor jonge kinderen."

Naast reguliere sigaretten en sigaren zijn ook e-sigaretten niet meer welkom op het trainingscomplex van PSV. Het rookverbod treedt per 1 juli 2018 in werking en geldt voor het gehele complex. In het Philips Stadion is de Family Corner en de Jongerenrang al rookvrij. PSV bekijkt de mogelijkheden om per 1 juli 2019 het gehele stadion rookvrij te krijgen.