Feyenoord maakt statement en doet beroep op KNVB: First things first!

Feyenoord maakt statement en doet beroep op KNVB: "First things first!"

16-01-2018 18:36
56

Namens Feyenoord heeft algemeen directeur Jan de Jong dinsdagavond een heldere oproep gedaan aan de KNVB: stop het kunstgras. Op de nieuwsjaarsreceptie van de Rotterdammers steunde De Jong de tegenstanders van kunstgras. 

"Feyenoord zou heel graag zien dat de KNVB haar reserves niet aanwendt voor bijvoorbeeld een video-referee bij alle wedstrijden, maar deze eerst gebruikt om de kunstgrasdiscussie op te lossen", begint De Jong, geciteerd door de website van Feyenoord. "First things first! Wij geloven dat voetbal uitsluitend op echt gras gespeeld moet worden. Laten we dat eerst voor elkaar krijgen, de videoref komt later wel."

Wedden

Meer odds

Al jaren heeft Feyenoord de beste grasmat van de Eredivisie en het is dus niet verwonderlijk dat de club zich uitspreekt tegen kunstgras. Op het hoogste niveau van Nederland spelen zeven clubs hun thuiswedstrijden op kunstgras. In de Jupiler League is het aantal kunstgrasvelden nog hoger. Al jaren woedt een stevige discussie over het al dan niet verbieden van kunstgras. 

Lees ook: Jupiler League-club geeft voorzet en stopt na dit seizoen met kunstgras