Negatieve reacties na Ajax-transfer: Opeens ben je dan geen goede speler meer

Negatieve reacties na Ajax-transfer: "Opeens ben je dan geen goede speler meer"

16-01-2018 19:31
62

Perr Schuurs speelde afgelopen vrijdag met zijn Fortuna Sittard tegen Jong Ajax in de Jupiler League. Vanaf komende zomer speelt de centrale verdediger voor de club uit de hoofdstad, waardoor het een speciale avond was. 

"In aanloop naar zo'n wedstrijd wordt er wel anders naar je gekeken", zegt Schuurs tegen Ajax TV. "Er komt dan ook wel een bepaalde druk op te liggen, maar voor mij was het gewoon een wedstrijd waarin we drie punten moesten pakken en ik me moest laten zien. Ik denk wel dat dat gelukt is." Fortuna won met 2-1 en pakte de periodetitel.

Sinds december is het bekend dat Schuurs komende zomer de overstap maakt naar Ajax. Wat er veranderd is? "Je wordt sneller herkend als je voor de beste club van Nederland speelt. Ik ben er heel trots op en ik geniet er vooral van. Ik heb er zo veel zin in, dat is niet normaal", aldus Schuurs. 

"De reacties zijn natuurlijk niet altijd positief, maar ik kijk alleen naar de mensen die mij steunen en helpen. Natuurlijk heb je fans van andere clubs, die het jammer vinden dat je niet naar die club bent gekomen. Opeens ben je dan geen goede speler meer. Voor mij maakt dat niets uit", besluit de achttienjarige mandekker. PSV hoopte lange tijd ook op de handtekening van Schuurs, maar het Fortuna-talent koos zoals bekend voor Ajax.