Brands anticipeert op PSV-transfers: 'Verwacht dat er spelers gaan vertrekken'

Brands anticipeert op PSV-transfers: 'Verwacht dat er spelers gaan vertrekken'

16-01-2018 21:01
69

Jaïro Riedewald en Patrick van Aanholt zijn niet haalbaar voor PSV. Dat heeft Marcel Brands dinsdag gezegd tegen de NOS. De technisch manager van PSV denkt niet dat het duo bij Crystal Palace weg te halen is.

"Die spelen gewoon in Engeland, dus die zijn niet haalbaar", zegt Brands. Dat PSV de ogen open houdt voor een linksback is geen geheim meer, maar Brands wil niet de eerste de beste speler in huis halen. "Die komt er alleen als hij beter is dan wat we nu hebben. Joshua Brenet heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid en Kenneth Paal dient zich aan. Phillip Cocu heeft hem er definitief bij meegenomen. Alleen als hij beter is of met het oog op de toekomst, doen we daar iets mee. Op dit moment speelt er niets uit."

Brands probeert spelers vroegtijdig naar PSV te halen, zodat er direct een vervanger is als er iemand weggaat. Een leegloop verwacht hij echter niet. "Leegloop is een groot woord, maar je verwacht dat er een aantal jongens gaat vertrekken. Locadia of Arias. Daar probeer je op te anticiperen. Dat proberen we in eerste instantie met eigen jeugd. We hebben Lammers, maar daarachter zitten ook nog spelers. Het zal altijd zo zijn dat PSV een speler kan kopen."