'We hebben het aantal landen verhoogd zodat Oranje zich weer gaat plaatsen'

'We hebben het aantal landen verhoogd zodat Oranje zich weer gaat plaatsen'

16-01-2018 21:34
53

FIFA-voorzitter Gianno Infantino vindt het een ramp dat het Nederlands elftal zich niet heeft weten te plaatsen voor het WK in Rusland. De Zwitser heeft altijd genoten van de prestaties van Oranje.

"Een ramp, net als voor Italië", zegt Infantino, geciteerd door De Telegraaf. "We hebben altijd erg genoten van de prestaties van het Nederlands elftal. Tweede en derde tijdens de laatste twee WK's, en niet per se toeval of zo. Nederland heeft altijd geweldige spelers gehad. Ik denk dat het aan verschillende dingen ligt dat Nederland zich niet heeft weten te plaatsen. Veranderingen in generatie, waar ik me overigens geen zorgen over maak omdat jullie altijd veel opkomend talent hebben. Samen met de stijging van het algemene niveau over heel de wereld, met name in Europa."

"Italië heeft zich niet gekwalificeerd, Amerika niet, Chili, dat twee keer de Copa America heeft gewonnen achter elkaar. Dat geeft aan dat de kwaliteit van het voetbal en het niveau wereldwijd momenteel ontzettend hoog is. Kleine details gaan uiteindelijk de doorslag geven als het gaat om wel of niet kwalificeren. Om ervoor te zorgen dat Nederland zich weer gaat kwalificeren hebben we het aantal deelnemende landen verhoogd. Dus we zullen Nederland weer verwelkomen op het volgende WK."