Dapper Sparta verliest eerste wedstrijd onder Advocaat van Vitesse

16-01-2018 21:47
65

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Sparta verloren. Op Het Kasteel was Vitesse met 0-1 te sterk, ondanks een duidelijk overwicht van Sparta in de eerste helft.

Sparta en Vitesse troffen elkaar na de winterstop, omdat het duel voor de winterstop geen doorgang kon vinden vanwege hevige sneeuwval. De ploeg van Advocaat oogde fris en was voor rust een stuk beter ten opzichte van Vitesse. De Arnhemmers konden met name in de openingsfase geen vuist maken en moesten meerdere keren ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Met name Robert Mühren was dicht bij de 1-0. Dat Vitesse-trainer Henk Fraser niet blij was, bleek wel uit het feit dat hij enkele spelers al na twintig minuten van de bank haalde om warm te lopen.

Vitesse was wakker geschud in de tweede helft en toonde zich agressiever en beter bij de les. De ploeg van Fraser had het initiatief en kon na 64 minuten juichen, nadat Mason Mount de openingstreffer maakte. De Chelsea-huurling rondde knap af na een voorzet van Milot Rashica. Daarna werd een vrije trap van Mühren uit de kruising geplukt door Remko Pasveer en schoot Loris Brogno op de lat. Voor Vitesse was het een kwestie van tegenhouden in de slotfase. Tim Matavz had vlak voor tijd 0-2 kunnen maken, maar zijn inzet werd knap gered door Roy Kortsmit.

Advocaat verliest zijn eerste wedstrijd als trainer van Sparta en lost Roda JC op doelsaldo af als nieuwe hekkensluiter. Nummer zestien FC Twente heeft een voorsprong van vier punten. Vitesse stijgt naar plek zeven. Zondag neemt Sparta het op tegen Excelsior.