Brands: 'Dat wij en Ajax dat nu allebei doen zie ik als toeval, niet als trend'

Brands: 'Dat wij en Ajax dat nu allebei doen zie ik als toeval, niet als trend'

17-01-2018 07:22
40

Marcel Brands denkt niet dat hij met de komst van Maximiliano Romero een nieuwe markt heeft aangeboord. De technisch manager van PSV verwacht niet ineens veel vaker spelers uit Argentinië te gaan halen.

"Dat wij en Ajax nu allebei een winteraankoop doen in dat land, zie ik als toeval, niet als een nieuwe trend", zegt Brands in het Algemeen Dagblad. "Brazilianen zijn een tijdje heel duur geweest. Nu worden ze weer goedkoper. Chili heeft momenteel veel kleine spelers op de markt."

Romero voelt zich bij PSV gesteund door de aanwezigheid van meerdere Zuid-Amerikanen. "Bij PSV en in Nederland zijn al veel goede spelers hun carrière begonnen. Het is prettig dat er in de groep een aantal Zuid-Amerikanen is die me wegwijs kunnen maken. En Chucky Lozano, die kende ik ook al van naam." Ook voormalig Ajax-spits Dario Cvitanich blijkt hij te kennen. " Ook een Argentijn. Hij werd kampioen, hè. Oké, dan hoop ik nu een waardig opvolger te zijn."

De negentienjarige spits wordt tot slot gevraagd naar zijn kwaliteiten. "Ik ben een spits met vrij allround-kwaliteiten, heb een schot in beide benen. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk goals kan maken. Mijn ambitie is om meteen al kampioen te worden. Hoeveel goals ik precies denk te maken? Wat ik zeg: zoveel mogelijk."