'Kan wel gaan roepen naar Engeland of Nederlandse top, maar vind het moeilijk'

'Kan wel gaan roepen naar Engeland of Nederlandse top, maar vind het moeilijk'

17-01-2018 07:50
35

Sergio Padt staat open voor een vertrek bij FC Groningen deze winter. De doelman wordt binnenkort vader van een derde dochter, maar dat is geen reden om in Nederland te blijven.

"Nee. Komt er een nieuwe club, dan moet dat een mooie uitdaging zijn", zegt Padt in Voetbal International. "Verkassen in de winterstop is niet het meest ideale moment om van club te veranderen. Het is lastiger dan ergens binnen te stromen dan in de zomer, waarin je tijdens de voorbereiding kunt wennen aan de jongens die er al zijn en aan de speelwijze van je nieuwe club. Voorlopig ga ik ervan uit dat ik bij FC Groningen blijf. Er is geen concrete belangstelling."

Padt blijft echter zijn oren en ogen openhouden. "Het is niet zo dat ik weg moet of wil, de club wil zelfs wel praten over een nieuw contract. Maar als er iets komt, dan sta ik daar open voor. Al hangt het er natuurlijk wel van af wát er komt. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen bij FC Groningen, ik heb een goed leven, mijn kinderen zitten hier op school, mijn vriendin vindt het hier fantastisch en ik ook. Ik lever dit niet zomaar in", aldus de doelman, die geen voorkeur heeft voor een volgende stap. "Ik kan wel gaan roepen naar Engeland of de Nederlandse top, maar ik vind het moeilijk daar uitspraken over te doen. De competities in Spanje, Duitsland en Italië vind ik ook heel mooi."