Swart observeert Ten Hag: 'Dat vinden spelers nooit leuk, zeker niet met dit weer'

Swart observeert Ten Hag: 'Dat vinden spelers nooit leuk, zeker niet met dit weer'

17-01-2018 11:31
58

Sjaak Swart heeft nog alle vertrouwen in een kampioenschap van Ajax. Dan moet de ploeg van kersvers trainer Erik ten Hag echter wel van Feyenoord en FC Utrecht winnen, beseft Mister Ajax.

Volgens Swart is de Klassieker van levensbelang. "Ja, dat denk ik wel", zegt hij tegen AT5. "Deze twee wedstrijden zijn dat. Feyenoord-thuis, maar ook FC Utrecht-uit. Als je zes punten haalt, heb je een grote kans", aldus Swart, die weet dat Ajax een goed trainingskamp heeft gehad in Lagos. "Dat heb ik aan die jongens gevraagd. Ze moeten klaar zijn voor die wedstrijden."

Het valt menigeen op dat Ten Hag in zijn eerste weken in Amsterdam het spel vaak stillegt op de training. "Dat vinden spelers nooit leuk, zeker niet met dit weer", reageert Swart. "Maar het is belangrijk dat hij bepaalde dingen erin brengt. Bij dode spelmomenten krijgt Ajax te vaak tegentreffers", ziet de voormalig buitenspeler.

Swart laat zich ook uit over Feyenoord. "Zij worden de laatste jaren steeds beter. Ze hebben ook goede spelers in het elftal staan die wedstrijden kunnen beslissen. Het is lastig om te voorspellen wat de uitslag wordt, maar toch zeg ik: het wordt 2-1 voor Ajax."