'In die periode was ik met Ajax in gesprek, maar Liverpool had interesse'

'In die periode was ik met Ajax in gesprek, maar Liverpool had interesse'

17-01-2018 13:30
27

Pepijn Lijnders heeft op 34-jarige leeftijd al een rugzak vol ervaring. De kersvers hoofdtrainer van NEC werkte bij Liverpool samen met managers Brendan Rodgers en Jürgen Klopp, terwijl hij ook in de jeugdopleiding van PSV en FC Porto actief was.

Lijnders hield het zeven jaar vol in Portugal, maar was toe aan een nieuwe prikkel. "Er was interesse van een grote club in Engeland, maar dat ketste op het laatste moment af omdat de manager vertrok", zegt hij tegen Voetbal International. "In die periode was ik met Ajax in gesprek, maar Gerard Marsman (belangenvereniging CBV, red.) vertelde dat Liverpool misschien interesse had."

Voor hij het wist zat Lijnders op het vliegtuig naar Liverpool, waar hij na het ontslag van Rodgers mocht blijven en met Klopp te maken kreeg. "Wat ik ben gaan doen? Ik ben gaan noteren, observeren, coachen. Elke meeting, alles ben ik gaan documenteren. Een geweldig college natuurlijk. Assistent Zeljko Buvac sprak niet zo goed Engels en Jürgen had allerlei verplichtingen. Dus steeds vaker hoorde ik: 'Pep, kun jij dit doen', 'Pep, bereid dit voor'."

Ongemerkt werd de rol van Lijnders steeds belangrijker bij Liverpool. Hij had bovendien een goede klik met Klopp, met wie hij non-stop over voetbal sprak. "Hij is een van de weinigen die me echt door en door kennen. Mensen zeggen weleens dat je beter één goede mentor kunt hebben dan twintig opleidingen. Dat klopt, dat was Jürgen voor mij. Ik ben hem enorm dankbaar."