Lijdensweg in De Kuip: 'Ze denken dat je gek bent, maar ben toch niet achterlijk'

Lijdensweg in De Kuip: 'Ze denken dat je gek bent, maar ben toch niet achterlijk'

17-01-2018 15:11
47

Een gebroken botje in zijn voet zorgde er voor dat Sven Beek liefst anderhalf jaar uit de roulatie was. Eigenlijk ongelooflijk, beseft de verdediger van Feyenoord. 

Het ging om een bot van tien millimeter. "Het is bijna te verwaarlozen zo klein als het is, dat sesamoïdebotje, want dat is wat me zo dwars heeft gezeten. Als je het dan uitlegt aan mensen, snappen ze het niet", aldus de stopper in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Zeggen ze: hoe kun je er nou zo lang uit zijn door zoiets kleins? Ze denken dat je gek bent, dat je je aanstelt en dat het – het allerergste – tussen je oren zit. Maar ik ben toch niet achterlijk, ik weet toch wat ik voelde? Sekou Cissé liep er ook mee, een paar jaar terug. Ook hem versleten ze voor gek, terwijl ik nu weet wat voor ellende die jongen moet hebben doorstaan."

"Juist het moeten leven met onbegrip van anderen is soms gekmakend. Je wilt wel uitleggen hoe het zit, maar zelf weet je het eigenlijk ook niet precies", vervolgt Van Beek. "Je schaamt je een beetje. Het is toch maar een teentje?, zeggen ze dan, en dat klopt, maar dat teentje deed gruwelijk veel pijn."

Van Beek (23) maakte eind september zijn rentree bij de regerend kampioen.