Koeman ziet 'ideaal moment': Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten

Koeman ziet 'ideaal moment': "Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten"

17-01-2018 20:56
11

Erwin Koeman en Ronald Koeman trokken samen op bij Southampton en Everton, maar de wegen van de twee broers gaan scheiden. Erwin wil weer op eigen benen staan en zal dus ook geen assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal worden.

"Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland", vertelt Koeman aan de NOS. Van problemen met Ronald is geen sprake. "We hebben ruim drie jaar prima samengewerkt. Maar nu scheiden onze wegen zich weer. Ik voel me nog steeds hoofdtrainer."

Koeman (56) was in het verleden hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en bondscoach van Hongarije. Als assistent in Engeland was hij ook gelukkig. "Het waren prachtige jaren in de sterkste competitie ter wereld. We hebben ons drie keer gekwalificeerd voor Europees voetbal. Het is uitstekend geweest en een prachtige ervaring."

Mocht Ronald de nieuwe bondscoach van Oranje worden, dan zal Erwin dus niet volgen. Wel houdt hij een pleidooi voor zijn broer. "Dit is het ideale moment voor hem. Hij heeft de ervaring, ook in het buitenland. Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij."