'Manchester United moet meer dan 200 miljoen euro betalen voor toptransfer'

'Manchester United moet meer dan 200 miljoen euro betalen voor toptransfer'

18-01-2018 07:51
16

De deal van Manchester United met Alexis Sánchez wordt allerminst een goedkope. Volgens The Telegraph komt het totale bedrag uit op 180 miljoen pond, omgerekend zo'n 203 miljoen euro.

Sánchez leek een koopje voor geïnteresseerde clubs vanwege zijn aflopende contract bij Arsenal, maar de waarde van de totale deal is alsnog enorm. De Chileen krijgt, indien de transfer doorgaat, vierenhalf jaar lang 16 miljoen euro per jaar netto van de club. Bruto bedraagt het salaris 30 miljoen euro per jaar. Tel daarbij de afkoopsom van 34 miljoen euro op, plus de tekenbonus van 22,5 miljoen euro en de zaakwaarnemerskosten van 11,5 miljoen euro en je komt uit op een bedrag van 203 miljoen euro.

Er is nog geen groen licht om de transfer van Sánchez naar Old Trafford af te ronden. De deal hangt af van Henrikh Mkhitaryan, die de omgekeerde weg moet bewandelen om de transfer mogelijk te maken. Vooralsnog heeft de Armeniër daarover geen uitsluitsel gegeven. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou, vanwege de druk om Sánchez te halen voor United, het onderste uit de kan willen halen voor Mkhitaryan.