Loodzwaar profleven voor Hateboer: 'Dat prachtige uitzicht kon me gestolen worden'

Loodzwaar profleven voor Hateboer: 'Dat prachtige uitzicht kon me gestolen worden'

18-01-2018 07:58
16

Hans Hateboer is dit seizoen uitgegroeid tot een revelatie bij het Italiaanse Atalanta Bergamo, maar heeft een lange aanloop nodig gehad om klaargestoomd te worden voor het grote werk. De rechtsback vertelt tegenover De Volkskrant over het loodzware profleven in de Serie A.

"We doen hier nog geen rondo", vertelt de Groninger over de bloedserieuze trainingen bij Atalanta. Vooral tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen was het afzien voor Hateboer, die zich soms een militair waant. "We gingen wekenlang de bergen in, je liep tot je niet meer kon, en verder. Ik vroeg me echt af waar ik mee bezig was, dat prachtige uitzicht kon me op zeker moment gestolen worden. In Italië zien ze het als een noodzaak voor een goede basis."

"Ze zeiden: je moet eerst alles leren, je krijgt de tijd", vervolgt Hateboer, die echter merkt dat hij veel profijt heeft van de fysieke trainingen. "We voelen ons allemaal beresterk. Dat heb je ook nodig, want iedereen is in deze competitie ervaren en beresterk. Je moet in je hoofd iets omschakelen. Leuke techniektrainingen zijn er niet bij. Er wordt van uitgegaan dat je technisch bekwaam genoeg bent. Voetbal is echt je werk."