Dost geconfronteerd met beelden van zichzelf: 'Veel trainers schelden gewoon'

Dost geconfronteerd met beelden van zichzelf: 'Veel trainers schelden gewoon'

18-01-2018 09:53
23

Bas Dost is Sporting Portugal-trainer Jorge Jesus dankbaar voor de speler die hij van hem gemaakt heeft. De spits geeft toe dat het soms confronterend was om zichzelf aan het werk te zien in de analyses van de coach.

"De trainer heeft me aan de hand van zo veel video's laten zien laten waar mijn kracht ligt en waar niet. Ook in de groep, dat was soms best confronterend", zegt Dost, goed voor 19 goals dit seizoen, in het Algemeen Dagblad. "Ik had de neiging om de bal direct door te spelen. Maar soms is het beter om de bal even in de ploeg te houden. Door dat continu te herhalen en de training stil te leggen, ben ik completer geworden."

"Veel trainers schelden gewoon een keer. Maar de volgende vraag is 'hoe ga je ermee aan de slag en ga je iemand beter maken?' Dat kunnen niet veel trainers. Jesus zoekt de confrontatie, ook als ik heb gescoord, omdat hij me beter wil maken. Dat spreekt me wel aan. Hij stelt me niet op om me te pleasen", aldus Dost, die veel dingen heeft moeten afleren. "De trainer wil niet dat ik naar de buitenkanten ga. Daar kan ik de bal wel even aanraken, maar dan staat er niemand voor de goal. Het heeft tot gevolg dat ik minder aan de bal kom. Dat was wel wennen."

Lees ook: Man van 50 goals onder vuur bij Oranje: "Klaar mee wat iedereen van mij vindt"