'Ten Hag moet dat eerst uitleggen, anders denken ze dat ze naar het toilet moeten'

'Ten Hag moet dat eerst uitleggen, anders denken ze dat ze naar het toilet moeten'

18-01-2018 12:50
22

Sjaak Swart is benieuwd hoe Erik ten Hag het er vanaf gaat brengen bij Ajax. De oud-voetballer hoopt dat Ajax weer structureel gaat domineren, te beginnen met de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord.

"Hij heeft eerst gekeken wie hij allemaal aan boord heeft. Hij kent Ajax natuurlijk wel, maar hij heeft toch een bepaalde manier van spelen", zegt Swart voor de camera van Betweters. Mister Ajax hoopt nu een stijgende lijn te zien in het spel van de Amsterdammers. "In de makkelijke wedstrijden verloren we punten. Vroeger was dat anders. Wij konden thuis onze wil opleggen en drukzetten op de tegenstander. Dat mis ik bij dit Ajax."

Het Ajax van nu is een groot verschil met het Ajax van vroeger, concludeert Swart. "Tegenwoordig hebben we veel buitenlanders in het elftal. Ik weet niet of die weten wat drukzetten is. Dat moet je eerst goed uitleggen, want anders denken ze dat ze naar het toilet moeten. Het is anders."

Feyenoord staat op het punt om Robin van Persie terug te halen naar Rotterdam-Zuid. Een goede zaak, vindt Swart. "Van Persie is een fantastische speler geweest. Dat hij terugkomt bij Feyenoord vind ik alleen maar mooi."