Van Bronckhorst: 'PSV en Ajax profiteren, Feyenoord besloot het anders te doen'

Van Bronckhorst: 'PSV en Ajax profiteren, Feyenoord besloot het anders te doen'

18-01-2018 13:47
68

Giovanni van Bronckhorst wil snel een oplossing zien voor het beloftenelftal van Feyenoord, dat al jaren in een afgesloten competitie speelt met enkele tweede elftallen van profclubs. Feyenoord weigerde in het verleden om in te stromen in de voetbalpiramide zoals onder andere PSV en Ajax hebben gedaan.

Als het aan Van Bronckhorst ligt komt er snel een oplossing. "We zijn natuurlijk afhankelijk van de KNVB, die organisatie bepaalt in welke competitie ons tweede elftal mag instromen. Maar we willen er ook een extra beloftenelftal bij", zegt Gio tegen het Algemeen Dagblad. "Een vaste groep die straks lekker met elkaar kan werken, trainen en wedstrijden spelen. Dat ontbreekt er nu en dat onderzoeken we. Vooral voor de jonge jongens is het erg belangrijk. Noem het van mij part een ontwikkelingselftal."

Van Bronckhorst ziet dat Ajax en PSV het op dat vlak wel goed voor elkaar hebben. "PSV, Ajax en ook AZ hebben daar profijt van. Dat zeg ik al heel lang. Ja, Feyenoord besloot het anders te doen. Daar heb ik natuurlijk wel begrip voor, maar ik ga uit van het meest ideale plaatje en dat is er nu gewoon niet."