Verbeek 'schrikt van chaos en amateurisme' bij FC Twente: Degradatie-angst

Verbeek 'schrikt van chaos en amateurisme' bij FC Twente: "Degradatie-angst"

18-01-2018 20:42
35

Gertjan Verbeek is behoorlijk geschrokken van 'de chaos en het amateurisme' binnen FC Twente. Leon ten Voorde, Twente-watcher namens dagblad TC/Tubantia, zegt dat in gesprek met de NOS. 

Financieel en sportief ligt de club uit Enschede al een tijd op zijn gat. Verbeek werd in november aangesteld als opvolger van de ontslagen René Hake. Een paar jaar geleden draaide Twente nog mee in de top - nu is het ontlopen van degradatie het doel.

"Verbeek heeft zes punten gehaald uit zijn eerste acht duels. Er is dus niet veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, al kun je de programma's moeilijk met elkaar vergelijken", constateert Ten Voorde. "Verbeek is nog zoekende. Twente moet wennen aan zijn dwingende werkwijze en Verbeek is op zijn beurt geschrokken van de chaos en het amateurisme binnen de club."

Een terugkeer in het linkerrijtje is voorlopig een utopie. "Nee, dat gaat ze niet lukken. Ze mogen blij zijn als ze snel bij de onderste plaatsen weg zijn. Dat wordt nog een hele klus. Twente is nog niet aantoonbaar beter dan de andere ploegen onderin. Er hangt degradatie-angst rond de club met een begroting van 29 miljoen die elke thuiswedstrijd 25.000 toeschouwers trekt."