'Twee Eredivisie-aankopen van Leeds United na halfjaar al op dood spoor'

'Twee Eredivisie-aankopen van Leeds United na halfjaar al op dood spoor'

18-01-2018 22:30
12

Leeds United is deze maand bereid om mee te werken aan een vertrek van Jay-Roy Grot en Mateusz Klich. De spits en de middenvelder werden afgelopen zomer overgenomen van respectievelijk NEC en FC Twente. In het Championship komen de twee echter amper aan spelen toe. 

The Yorkshire Evening Post meldt dat Leeds, de nummer zeven van het tweede niveau van Engeland, de selectie in de komende weken wil inkrimpen. Met name Klich staat op de nominatie om te verkassen. De 27-jarige Pool stond pas één keer in de basis. Klich wil zelf ook graag weg; komt hij bij zijn nieuwe club wél aan spelen toe, dan maakt de controleur mogelijk nog kans op een uitverkiezing van de WK-selectie van Polen. 

Ook Grot (19, foto) zit op een dood spoor in Leeds. Een transfer of verhuur ligt echter gecompliceerd, aangezien spelers in een seizoen voor maximaal twee clubs mogen uitkomen. Grot deed in augustus één keer mee bij NEC en viel dit seizoen dertien keer in bij The Whites. Er zijn twee oplossingen: óf de FIFA maakt een uitzondering voor Grot óf Leeds verhuurt hem aan NEC.