'PSV bedingt bonussen én doorverkooppercentage; tonnen naar Emmen en Tilburg'

'PSV bedingt bonussen én doorverkooppercentage; tonnen naar Emmen en Tilburg'

18-01-2018 22:46
57

De waarschijnlijk overstap van Jürgen Locadia naar Brighton & Hove Albion wordt met gejuich ontvangen door FC Emmen en Willem II. Het Eindhovens Dagblad weet dat beide clubs een klein deel van de transfersom die Locadia oplevert, mogen bijschrijven. 

Locadia maakt een aantal jaar deel uit van de jeugdopleiding van FC Emmen. Volgens het ED heeft de Jupiler League-formatie recht op een opleidingsvergoeding van 1,5 procent. In de media circuleert het verhaal dat Locadia PSV zestien miljoen euro zal opleveren. Een simpele rekensom leert dan dat Emmen ongeveer 200.000 euro ontvangt.

Ook Willem II profiteert mee. Locadia (24) was tussen 2009 en 2010 actief in Tilburg, voordat hij de oversteek maakte naar Eindhoven. De Tricolores ontvangen voor dat ene jaar 0,5 procent van de transfersom. Omgerekend: ongeveer 80.000 euro.

Het ED weet ook nog te melden dat PSV zeer waarschijnlijk diverse bonussen én een doorverkooppercentage heeft bedongen bij Brighton. In de toekomst kan de grootmacht uit Eindhoven dus nog meer verdienen aan Locadia. 

Lees ook: 'PSV raakt Locadia per direct kwijt: akkoord met Engelse club, vrijdag keuring'

Lees ook: '16 miljoen voor Locadia is nóg belachelijker dan 160 miljoen voor Coutinho'