De Jong neemt twijfels weg bij FC Utrecht: 'Gefronste wenkbrauwen zijn logisch'

De Jong neemt twijfels weg bij FC Utrecht: 'Gefronste wenkbrauwen zijn logisch'

19-01-2018 07:39
8

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong heeft de twijfels die in de spelersgroep heersten over zijn aanstelling weggenomen. Dat stelt aanvoerder Willem Janssen.

De Jong kende een valse start, aangezien een groot deel van de Utrecht-selectie in de voormalig assistent niet de ideale opvolger van Erik ten Hag zag. "Als speler wil je het liefst een grote naam als trainer. Dat merkte je wel een beetje in de groep", erkent Janssen in De Telegraaf. "En dan moet je het doen, om het zo te zeggen, met de assistent."

"Dat daar even wat gefronste wenkbrauwen bij komen, is heel logisch", vervolgt Janssen. "Maar ik denk dat het in een mooi proces is gegaan. We hebben het op tafel gelegd, zijn fris van start gegaan en nu is het geen item meer." De lucht werd geklaard op het trainingskamp in Spanje. "Het loopt prima en als je onze trainingen ziet, dan zie je dat de energie er vanaf spat."

De passie en beleving van De Jong spreken tot de verbeelding, vindt Janssen. "Dat is een extra kwaliteit van hem en dat kan hij ook meegeven aan de groep. Dat kenden we al van hem als assistent. Denk alleen maar terug aan het akkefietje met Ramon (Leeuwin, red.), toen de groep achter de vluchtende scooterrijder aanging en Jean-Paul voorop liep."

FC Utrecht wacht een 'superweek', waarin AZ (vrijdag), Feyenoord (woensdag) en Ajax (zondag) op bezoek komen.