Is Van Persie nou al rond? Als hij erbij is doet zijn aanwezigheid heel wat

"Is Van Persie nou al rond? Als hij erbij is doet zijn aanwezigheid heel wat"

19-01-2018 07:55
16

Ruben Schaken weet als geen ander hoe moeilijk het is voor Feyenoord om te winnen van Ajax. De rechtsbuiten ondervond dat in 4,5 jaar bij de Rotterdammers aan den lijve.

"Het is een plaag", zegt Schaken in De Telegraaf. "Het is een bekend fenomeen inmiddels, dat Feyenoord heel moeilijk van Ajax kan winnen en vooral in de Arena. Voetballend is het meestal wel gelijkwaardig en in mijn jaren waren we daar vaak beter, maar Ajax gaat er negen van de tien keer met het resultaat vandoor. Dat moet nu anders."

Feyenoord moet de kansen afmaken. "Maar laat je dat na, dan weet je dat Ajax zelf altijd aan weinig kansen genoeg heeft. Zeker met hun aanvallers", stelt Schaken, die nauwelijks kan aanwijzen waarom Feyenoord de Klassieker zelden wint. "Misschien toch een stukje druk. Heel Nederland zit bijvoorbeeld voor de buis, dat weet je. Zoiets kán, he. Al heb ik daar geen last van gehad."

Niet alleen bij Ajax weten ze dat deze Klassieker het seizoen al snel kan maken of breken. "Voor Feyenoord geldt dat nog meer, anders wordt het een heel vervelend seizoen, ja." Schaken denkt dat met name een speler het verschil kan maken. "Is Van Persie nou al rond?", vraagt de zevenvoudig international die Van Persie kent van Oranje. "Dat zou een goeie zijn."

"Al speelt hij niet gelijk, als hij erbij is doet zijn aanwezigheid heel wat. Hij is een op en top prof en kent het klappen van de zweep, dat is een jongen waar iedereen naar luistert", besluit Schaken.