Kluivert over droomtransfer: 'Een van zes beste clubs, bij voorkeur daar'

Kluivert over droomtransfer: 'Een van zes beste clubs, bij voorkeur daar'

20-01-2018 07:00
33

Justin Kluivert wil in de absolute top terechtkomen. De Ajacied mikt op een carrière die hem leidt naar een van de zes beste clubs ter wereld.

"M'n eigen top is de wereldtop, ik ga voor één van de zes beste clubs, bij voorkeur FC Barcelona en wil in 2018 m’n debuut in Oranje maken", zegt Kluivert in een interview in De Telegraaf. De Ajax-vleugelspeler wordt steeds minder 'de zoon van' en werkt keihard aan zijn eigen carrière. Toch krijgt hij vaak spreekkoren over zijn vader Patrick over zich heen, zoals 'Kluivert moordenaar'.

"Natuurlijk hoor ik dat. Het haalt mij niet uit m'n spel en hoort erbij. Ik trek me er niets van aan. Sterker, het is juist vaak een stimulans om iets te laten zien, om de schreeuwers pijn te doen door hun favoriete club pijn te doen. 'Hate makes you stronger', zegt Ronaldo daar altijd over. Als speler is hij mijn grote voorbeeld, snelheid, intuïtie, kracht, scoren, leven als een prof en altijd bezig met je lichaam. Messi is de betere speler, maar ik lijk meer op Ronaldo", aldus Kluivert.