Ziyech merkt verschuivingen onder Ten Hag: Logisch dat het wat vaker stil ligt

Ziyech merkt verschuivingen onder Ten Hag: "Logisch dat het wat vaker stil ligt"

20-01-2018 09:30
19

De eerste weken van Erik ten Hag bij Ajax zorgen voor een positieve stemming bij Hakim Ziyech. "De eerste indrukken zijn goed", zegt de spelmaker zaterdag in De Telegraaf.

"Hij is als trainer anders dan we gewend waren. Het stilleggen is misschien niet fijn als het koud is, maar als we daardoor beter gaan voetballen zie ik het probleem niet", aldus Ziyech, die enkele subtiele veranderingen ziet. "Er zijn wel wat accentverschuivingen bijvoorbeeld in de organisatie, in het vrijlopen op het middenveld en in het druk zetten. Iedere nieuwe trainer wil z’n stempel drukken en dan is het logisch als het wat vaker wordt stilgelegd."

Ajax gaat in balbezit niet anders spelen, merkt Ziyech. "Dan blijven we vrij om te voetballen en aan te vallen zoals we willen. Daar lopen ook de spelers voor bij ons in de aanval", aldus de middenvelder. "Omdat er behoudens een nieuwe linksback weinig is veranderd, denk ik dat we dat niveau direct weer kunnen oppakken tegen Feyenoord. De automatismen zijn niet ineens weg. We zullen er staan. Of we ook kampioen worden? Ja."