'Als hij in de 75e minuut warm kan lopen, denken de spelers van Ajax: shit'

'Als hij in de 75e minuut warm kan lopen, denken de spelers van Ajax: shit'

20-01-2018 10:14
31

Daniël de Ridder ziet de rentree van Robin van Persie bij Feyenoord met plezier tegemoet. Als de 34-jarige routinier mee mocht doen in De Klassieker, dan zou dat tevens een effect hebben op de spelers van Ajax, zegt hij.

"Ik denk niet dat je hem als een type Kuyt moet halen", zegt De Ridder bij de NOS. "Ik heb met hem gespeeld en ken hem. Hij is geen type die een heel team op sleeptouw neemt op basis van zijn leiderskwaliteiten, maar op basis van zijn voetballende kwaliteiten..Al heb je hem voor de laatste twintig minuten dat hij een vrije trap binnen kan schieten. Áls hij weer fit wordt, want daar hoopt Feyenoord wel op."

"Als hij in de 75e minuut warm had kunnen lopen in De Klassieker, dan heeft dat een effect op de spelers van Ajax", vervolgt De Ridder. "Dan zie je daar een grote speler waarvan je denkt: shit het staat 0-0 of 1-1. Dat heeft ook effect. Als je weet dat een speler met zo'n status het veld in kan komen en je speelt zelf niet lekker, kan dat een impuls geven. Van Persie heeft momenten dat hij een wedstrijd kan beslissen, ook als hij niet in de wedstrijd zit."