Update: 'Aanstaande Ajacied vliegt zondag naar Amsterdam voor keuring'

Update: 'Aanstaande Ajacied vliegt zondag naar Amsterdam voor keuring'

20-01-2018 14:33
106

Ajax gaat iets minder dan 5,5 miljoen euro betalen voor Rasmus Nissen Kristensen. De twintigjarige Deense verdediger van FC Midtjylland wordt bij Ajax gezien als de opvolger van Joël Veltman.

Dat meldt het Deense Ekstra Bladet. De onderhandelingen tussen Midtjylland en Ajax staan op het punt om afgerond te worden. De rechtsback moet er zelf wel nog uit zien te komen met de Amsterdammers. Als Kristensen verkocht wordt, is hij de op een na duurste speler van Midtjylland. Pione Sisto verkaste in 2016 voor een hoger bedrag naar Celta de Vigo.

Wedden

Meer odds

De Telegraaf meldde zaterdagochtend dat Kristensen bij Ajax gezien wordt als 'de ideale stand-in' van Veltman. Ekstra Bladet meldt dat ze er in Amsterdam vanuit gaan dat de Ajax-aanvoerder na dit seizoen een transfer maakt. Het is de bedoeling dat Kristensen een halfjaar de tijd krijgt om te wennen en het stokje dan overneemt van de 26-jarige rechtsback.

Ajax gaat volgens het Deense medium rond de 5,5 miljoen euro betalen. Dat bedrag kon Midtjylland simpelweg niet weigeren.

Update 14.33: Rasmus Nissen Kristensen komt zondag naar Amsterdam om de medische keuring af te leggen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Daarna rondt Ajax de transfer van 5,3 tot 5,5 miljoen euro af. Als Kristensen op tijd naar Amsterdam komt, kan hij om 14.30 uur de Klassieker bijwonen.