'Amerikaans avontuur Teijsse ten einde: linksback op proef in Nederland'

'Amerikaans avontuur Teijsse ten einde: linksback op proef in Nederland'

20-01-2018 11:03
18

Kenny Teijsse staat voor een terugkeer op de Nederlandse velden. De 25-jarige linksback is momenteel op proef bij SC Cambuur, meldt de Leeuwarder Courant.

Teijsse was van 2015 tot 2017 actief voor Go Ahead Eagles, waarna hij de overstap maakte naar San Francisco Dallas, een club uit de Amerikaanse tweede divisie. Daar heeft Teijsse het niet lang volgehouden, want na 23 wedstrijden keert hij naar alle waarschijnlijkheid terug naar Nederland. Hij mag Cambuur overtuigen om met hem in zee te gaan. Teijsse was naast twee seizoenen Go Ahead Eagles in Nederland ook actief voor Sparta Rotterdam, Helmond Sport en FC Oss. De linksback, broer van amateurspits Yordi Teijsse van Quick Boys, genoot zijn jeugdopleiding bij FC Utrecht.

In het seizoen 2014/2015 was Teijsse actief voor Sparta, waar hij alles speelde. In zijn eerste jaar bij Go Ahead kwam de verdediger nog regelmatig aan spelen toe, maar in het tweede seizoen was dat al minder. De teller stokte op dertien wedstrijden. In Amerika speelde hij zoals gezegd 23 competitiewedstrijden.