Verbeek niet blij met Twente-spits: 'Voor die spelers is in topsport geen plek'

Verbeek niet blij met Twente-spits: 'Voor die spelers is in topsport geen plek'

20-01-2018 11:24
58

Gertjan Verbeek is niet blij met Jari Oosterwijk. De spits legde deze week een aanbod van Jupiler League-club SC Cambuur naast zich neer, tot onvrede van de FC Twente-trainer.

"Hij had al toegezegd en vijf minuten later belt hij alsnog op om te zeggen dat hij het niet ziet zitten", zegt Verbeek in TC Tubantia. "Hij wil niet naar Cambuur, hij wilde niet naar NEC, zo langzamerhand weten we niet meer wat hij wel wil. En het probleem is: dat vertelt hij ook niet. Ja, hij wil spits van Twente 1 worden, maar dat zit er op dit moment niet in. Jari staat nog twee jaar onder contract bij ons en wij willen hem helpen met de volgende stap, maar hij laat zich dus niet helpen. Voor spelers die de intrinsieke motivatie missen is in topsport geen plek."

Dat geldt ook voor Grasshoppers-huurling Nikola Gjorgjev. "Hij is niet tevreden, maar dat zijn wij ook niet. Er zijn nogal wat kanttekeningen te plaatsen bij zijn lifestyle. Ik zie voor hem geen plek in het eerste elftal, daarom mag hij weg. Het zegt wel iets dat zijn werkgever Grasshoppers hem niet terug wil nemen."