Haastig Eredivisie-vertrek: Moeder was geëmotioneerd: 'Je gaat echt', zei ze

Haastig Eredivisie-vertrek: "Moeder was geëmotioneerd: 'Je gaat echt', zei ze"

20-01-2018 12:17
4

Joey Pelupessy kan het nog nauwelijks geloven dat hij in Engeland gaat voetballen. De middenvelder zette deze week de stap van Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday.

"Ik werd vanochtend wakker en dacht: dit is een droom. Ik ga in Engeland spelen. Ergens is er ook de spanning van de afgelopen dagen, maar ik ben vooral heel blij dat alles is afgerond", zegt de ex-Heraclied in gesprek met Tubantia. Pelupessy zat de afgelopen dagen in een achtbaan. "Ik hoorde woensdag rond kwart voor een dat de clubs een akkoord hadden."

De volgende ochtend moest hij al vliegen. "Ik ben naar de zus van mijn vriendin gereden om een koffer te halen. Heb alles erin gegooid wat ik tegenkwam, in elk geval mijn voetbalspullen en ben gegaan. Onderweg belde ik mijn ouders, broertje en vriendin. Mijn moeder was geëmotioneerd: 'Je gaat echt', zei ze. 'Je moet gaan, we staan 100 procent achter je'. Dat vond ik zo mooi om te horen."

In Sheffield was alles al voor hem geregeld. "De secretaresse zei: 'Morgen komt die en die, dan kun je naar een appartement kijken en krijg je een bankpas'. Het is in een mum van tijd geregeld. Dat is fijn, al had ik het ook niet erg gevonden het zelf te doen, daar leer je als mens alleen maar van. Het is voor mijn sportieve en persoonlijke ontwikkeling goed dat ik hier ben."