Mokhtar klopt Birighitti van grote afstand en bezorgt PEC eerste zege van 2018

Mokhtar klopt Birighitti van grote afstand en bezorgt PEC eerste zege van 2018

20-01-2018 21:34
36

Stuntploeg PEC Zwolle is de tweede competitiehelft begonnen met een zege. NAC Breda werd zaterdagavond met 1-0 verslagen. Mark Birighitti, de goalie van de gasten, ging niet vrijuit bij de afstandsknal van Youness Mokhtar. 

PEC verbaasde tijdens de eerste maanden van het seizoen vriend en vijand door wekelijks sterk te spelen, vaak te winnen en met liefst 33 punten op een vierde plek de winterstop in te gaan. Tegen NAC speelde de ploeg van trainer John van 't Schip niet groots, maar tóch werd er gewonnen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na twee minuten. Mokhtar kreeg de bal op het middenveld, stoomde op en besloot van grote afstand uit te halen. Birighitti stond niet goed en zag de bal in het doel ploffen. De verdedigers van NAC waren absoluut niet blij met hun keeper. 

Pas diep in de tweede helft slaagden de gasten, die het zonder hun geschorste trainer Stijn Vreven moesten doen, er een paar keer in om gevaarlijk te worden. Paolo Fernandes kreeg de grootste kans. Diederik Boer redde prima op de inzet van de invaller.

Door de overwinning heeft PEC nu al 36 punten. Dat zijn er drie minder dan nummer drie AZ. Bijzonder: de club heeft nu al méér punten gepakt dan tijdens het gehele vorige seizoen. NAC heeft zestien punten, net zoveel als Willem II en FC Twente.