Hectische remise in Arnhem: wereldgoal Van Amersfoort, schandalig actie Matavz

Hectische remise in Arnhem: wereldgoal Van Amersfoort, schandalig actie Matavz

20-01-2018 22:34
24

Vitesse en sc Heerenveen hebben zaterdagavond de punten gedeeld in Arnhem. Het duel tussen de nummers zeven en negen van de Eredivisie eindigde in 1-1. Pelle van Amersfoort scoorde schitterend, maar na afloop zal vooral worden nagepraat over een schandalige actie van Tim Matavz. 

Na een halfuur ging de Sloveense spits van Vitesse zijn boekje volledig te buiten door zijn elleboog in het gezicht van Denzel Dumfries te planten. De arbitrage zag het incident niet en dus mocht Matavz gewoon op het veld blijven staan. 

De thuisploeg was na dertien minuten op voorsprong gekomen door een eigen goal van Daniel Hoegh. De Deense verdediger van Heerenveen tikte de bal ongelukkig in eigen doel. De gasten uit Friesland speelden niet goed, maar kwamen vlak voor rust toch op gelijke hoogte. Remko Pasveer kwam uit zijn doel na een steekpass en moest daarna toezien hoe Van Amersfoort fantastisch raak schoot.  

Na de pauze was het vooral de ploeg van trainer Henk Fraser die gevaarlijk werd en dus de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Onder meer Milot Rashica en Thomas Bruns misten goede kansen. Ook Mitchell van Bergen was dichtbij een goal. Gescoord werd er dus niet meer.