Van Hooijdonk kritisch over komst Van Persie: Daar geloof ik niet in

Van Hooijdonk kritisch over komst Van Persie: "Daar geloof ik niet in"

21-01-2018 14:37
36

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af wat Robin van Persie gaat toevoegen aan Feyenoord. De analist denkt niet dat de 34-jarige aanvaller, die komende week een contract tekent in De Kuip, aanspraak maakt op een basisplaats. 

"Ik zie voor hem in de eerste elf niet een plaats waarvan je zegt: daar moet-ie spelen", aldus Van Hooijdonk voor de camera van de NOS"Op tien? Dat zou ik heel raar vinden. Toen Dirk Kuyt - fysiek van een totaal ander kaliber en die bij Fenerbahçe álles speelde - een jaar geleden kwam, begon iedereen te discussieren. Op tien kan hij het niet belopen. Terwijl hij juist enorm veel arbeid in de wedstrijd stopte. Men dacht dat Jens Toornstra dat beter kon en daar zat wel wat in."

"Als we dan nu zeggen dat Van Persie die rol moet gaan invullen, dat hij het wél zou kunnen belopen, daar geloof ik niet in", vervolgt Van Hooijdonk. In het verleden was de oud-international regelmatig kritisch op Van Persie. De twee konden het tijdens hun periode in De Kuip niet goed met elkaar vinden. 

"Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat ik een liefhebber ben van de voetballer Van Persie. Een kunstschilder onder de voetballer, het ziet er geweldig uit. Hij laat dingen zien waar ik van kan genieten."