De Eredivisie-flops: één Ajacied, twee Vitesse-viespeuken en drietal van Feyenoord

De Eredivisie-flops: één Ajacied, twee Vitesse-viespeuken en drietal van Feyenoord

22-01-2018 11:00
75

Speelronde negentien van de Eredivisie stond natuurlijk in het teken van De Klassieker. Ajax won in Amsterdam relatief eenvoudig van regerend kampioen Feyenoord - niet zo gek dus dat meerdere spelers van Feyenoord een plekje krijgen in ons flopteam van de week. Ook Tim Matavz mag deze keer zeker niet ontbreken. 

Mark Birighitti (NAC Breda)
Tijdens de eerste seizoenshelft ging-ie al een paar keer de fout en tijdens het eerste NAC-duel van 2018 ging het wéér mis voor Birighitti. Al in de tweede minuut van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle verkeek de goalie zich op een schot van Youness Mokhtar. De bal vloog binnen en NAC herstelde zich niet meer van de vroege acherstand. 

Wedden

Meer odds

Milan Massop (Excelsior)
Het was niet de wedstrijd van Massop, zondag op bezoek bij Sparta. De linksback maakte al vroeg een eigen goal en veroorzaakte op slag van rust ook nog eens een penalty. Massop mocht van geluk spreken dat Anouar Hadouir Excelsior vlak voor de tijd de zege bezorgde. 

Matt Miazga (Vitesse)
Twee spelers van Vitesse maakten tijdens de clash met sc Heerenveen (1-1) geen reclame voor zichzelf. Miazga misdroeg zich in de tweede helft door vól in de edele delen van Denzel Dumfries te knijpen. De verdediger van de Friezen wist zich knap te beheersen. 

Dave Bulthuis (sc Heerenveen)
Heerenveen-debutant Bulthuis kende geen fijne avond in Arnhem. De linksback werd regelmatig aan alle kanten voorbijgelopen, vooral door opponent Milot Rashica. In deze vorm krijgt Heerenveen waarschijnlijk snel spijt van het vastleggen van Bulthuis. Vorige week tekende hij tot medio 2020. 

Jens Toornstra (Feyenoord)
Feyenoord speelde een uitwedstrijd en dan weet je het wel: Toornstra kon zich niet onderscheiden. Wat was er aan de hand met de middenvelder? Hij sjokte over het veld in de Arena en leed veel balverlies. Haast niets lukte. 

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Nóg zo'n speler die het liet afweten tijdens De Klassieker. Het middenveld van Feyenoord maakte zondag geen schijn van kans tegen het veel betere Ajax. Vilhena wordt genoemd als één van de spelers die komende zomer de stap wil maken naar het buitenland. In topwedstrijden als deze zal hij toch echt wat meer moeten laten zien. 

Tom Boere (FC Twente)
Na de degradatiekraker tussen Roda JC en FC Twente (1-1) ging Boere door het stof - en terecht. Bij een stand van 1-0 in het voordeel van de Tukkers had de spits móeten scoren. Oog in oog met Hidde Jurjus schoot Boere naast. Een héle dure misser. 

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Hij had al geel op zak en dus wist Jörgensen dat-ie op scherp stond. Toch besloot de Deense spits van Feyenoord snel in de tweede helft rond de middellijn veel te wild naar de bal te gaan. Jörgensen was te laat, raakte de enkel van Joël Veltman en kon inrukken. Met de eerste rode kaart uit zijn loopbaan benadeelde hij zijn elftal. 

Tim Matavz (Vitesse)
Het was één van de smerigste ellebogen die we hebben gezien. Zonder een bal in de buurt besloot Matavz in de Gelredome een ongelooflijke hengst uit te delen aan Dumfries. De arbitrage zag het niet en dus mocht Matavz gewoon op het veld blijven staan. Wij willen niemand een schorsing aansmeren, maar zelfs de meest verstokte Vitesse-fan zal toegeven dat deze smerige actie van de Sloveen écht niet kon. 

David Neres (Ajax) 
Ajax was dominant tegen Feyenoord, maar Neres had duidelijk zijn dag niet. Complimenten naar Tyrell Malacia, die het uitstekend deed tegen de Braziliaanse buitenspeler. De geslaagde acties van Neres waren op één hand te tellen.