Messi en Suarez maken gehakt van Real Betis: Barça-machine dendert door

21-01-2018 22:40
17

FC Barcelona staat na zondagavond elf punten voor op nummer twee Atlético Madrid. De Spanjaarden hebben in de tweede helft een monsterscore neergezet tegen Real Betis: 0-5. Alle goals werden in de tweede helft gemaakt.

Barcelona leek geen gemakkelijke avond tegemoet te gaan in Sevilla. De thuisploeg incasseerde in de eerste helft niets, maar in de tweede helft was het open huis. Nadat Ivan Rakitic in de 59e minuut voor 0-1 zorgde, bleven de goals uit de lucht vallen. Lionel Messi maakte er na de goal van Rakitic 0-2 van, waarna Luís Suarez hetzelfde aantal minuten nodig had om ook tot scoren te komen.

Na de 0-2 leek het beslist en kon Betis geen serieuze tegenstand meer bieden. Messi bleek de grootste plaaggeest voor de thuisploeg. Bij de 0-4 speelde hij vier verdedigers uit, waarna hij koeltjes af kon ronden in de korte hoek. Suarez bepaalde de eindstand een minuut voor tijd op 0-5.

Barcelona staat op eenzame hoogte en stevent met nog achttien wedstrijden te gaan af op een nieuwe landstitel. De ploeg van Ernesto Valverde heeft een voorsprong van elf punten op Atlético. Real Madrid doet al een tijdje niet meer mee en heeft maar liefst negentien (!) punten minder dan de Catalaanse club.