Van Hooijdonk niet eens met Ajax: 'Zij waren bepalender voor het resultaat'

Van Hooijdonk niet eens met Ajax: 'Zij waren bepalender voor het resultaat'

22-01-2018 10:13
68

Nicolás Tagliafico werd door Ajax uitgeroepen tot Man of the Match tegen Feyenoord, maar Pierre van Hooijdonk vindt dat niet terecht. De analist is van mening dat Lasse Schöne en Hakim Ziyech beter speelden.

"Het is leuk voor die jongen dat hij zijn eerste wedstrijd speelt en hij heeft het verdienstelijk gedaan, maar ik vond dat Schöne en Ziyech bepalender waren voor het resultaat", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "De eerste helft vond ik helemaal niet boeiend omdat het eenrichtingsverkeer was. De wedstrijd deed me erg denken aan de wedstrijd tussen Ajax en PSV (3-0, red.), waarin PSV, net als Feyenoord, enorm veel ontzag en misschien wel angst had voor Ajax."

Ajax won De Klassieker met 2-0. Van Hooijdonk zag de overwinning op basis van de eerste helft aankomen. "Feyenoord speelde heel erg verdedigend. Het was eigenlijk wachten op de goal van Ajax. Dat gebeurde net als in de wedstrijd tegen PSV. Binnen no time was de wedstrijd gespeeld", doelt hij op de vlugge goals in de tweede helft.