FC Twente kan forse rekening verwachten van Roda, drie Twente-fans gearresteerd

FC Twente kan forse rekening verwachten van Roda, drie Twente-fans gearresteerd

22-01-2018 11:12
40

Roda JC heeft zaterdag drie mensen aangehouden naar aanleiding het vuurwerkincident tijdens Roda JC - FC Twente. Supporters van de Tukkers zorgden in het uitvak voor ongeregeldheden en gooiden vuurwerk op het veld, wat tot flinke schade aan het kunstgras heeft geleid.

Roda maakt op de clubsite bekend dat er in samenwerking met de politie drie mensen zijn aangehouden wegens het in bezit hebben van vuurwerk. De club gaat nu samen met Twente op zoek naar andere mogelijke daders. De Limburgers gaan de geleden schade aan het kunstgras verhalen op Twente. Naast het in bezit hebben van vuurwerk, zijn er voor de wedstrijd twee andere supporters geweigerd bij de ingang van het uitvak vanwege openbaar dronkenschap.

Zondag werd al bekend dat Twente niet alleen een rekening kan verwachten van Roda. Door eerdere ongeregeldheden bestaat de kans dat de Tukkers het ook een uitduel zonder publiek moeten doen. Eerder kreeg de club uit Enschede een boete van 12.500 euro én een voorwaardelijke straf van het spelen van een uitduel zonder supporters.