Ajax-aankoop Nissen: fysiek sterk, aanvallend, maar verdedigend kwetsbaar

Ajax-aankoop Nissen: fysiek sterk, aanvallend, maar verdedigend kwetsbaar

Gepubliceerd: maandag 22 januari 2018 om 14:45ma 22-01-2018 om 14:45

Alsof Marc Overmars deze winter z'n careermode in FIFA heeft aangezet. De directeur spelersbeleid staat op het punt de volgende Ajax-aankoop af te ronden en Rasmus Nissen naar de Arena te halen. We bellen met Denemarken voor een introductie.

Allereerst zijn naam. In zijn paspoort staat Rasmus Nissen Kristensen. "Maar niemand in Denemarken noemt hem zo. Je zegt Rasmus Nissen. Zijn bijnaam is NK", vertelt Kenneth Jensen, die de rechtsback als journalist van Tipsbladet vaak aan het werk heeft gezien. Hij omschrijft hem als volgt: "Een jonge, sterke, aanvallende back. Hij is fysiek sterk, snel en komt vaak mee op. Daarnaast is hij ook zonder bal veel in beweging om ruimte voor z'n ploeggenoten te maken."

"Zijn voorzetten zijn in orde, maar kunnen beter. Bij dode spelmomenten is hij gevaarlijk. Hij is handig in de zestien en goed in de lucht", vervolgt Jensen. "Ik hou echt van zijn inzet. Hij zal altijd honderd procent inzet geven en heeft al veel wedstrijden voor Midtjylland gespeeld (63 competitiewedstrijden, red.), dus is ook vrij ervaren."

Is hij ook nog ergens niet goed in? 
"Nissen is van nature een middenvelder, dus hij heeft verdedigend wat problemen. Soms wordt hij positioneel in de luren gelegd. Hij is er beter in geworden het voorbije jaar, maar heeft nog wel wat training nodig. Aanvallend is hij beter dan Joël Veltman, maar Veltman is verdedigend beter, denk ik."

Hoe kun je Nissen qua talent afzetten tegen spelers als Fischer, Eriksen en Dolberg?
"Het zou niet fair zijn om hem met die spelers te vergelijken. Op Dolberg na hebben die ook niet in de Deense competitie gespeeld. John Steen Olsen (Ajax-scout, red.) heeft de reputatie de allergrootste Deense talenten naar Ajax te brengen. NK is misschien niet zo'n natuurtalent als Eriksen en Dolberg, maar hij heeft zich de laatste paar jaar wel heel sterk ontwikkeld. Dat is misschien nog wel knapper."

Is er iets anders dat de Ajax-fans moeten weten over Nissen?
"Ajax krijgt een goede, jonge speler met veel ambitie en mentaliteit. Hij lijkt nergens van onder de indruk te zijn. Daarom denk ik dat de kans best groot is dat hij het gaat redden bij Ajax. Maar laat hem eerst maar eens leren in een rol achter Veltman."

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk jij dat Nissen Veltman al voor de winterstop uit de basis speelt?

Ja
35%
Nee
65%
(1047 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws