Van de Beek enthousiast over 'man of the match': 'Dat zag je in Portugal al'

Van de Beek enthousiast over 'man of the match': 'Dat zag je in Portugal al'

22-01-2018 16:15
17

Donny van de Beek maakte zondag in de Klassieker alweer zijn zevende treffer van het seizoen. De laatste maanden lijkt de twintigjarige middenvelder steeds makkelijker het net te vinden.

"Dat komt doordat ik me steeds meer écht op scoren focus. Het is niet langer lekker willen voetballen, maar ook belangrijk zijn", zegt Van de Beek in De Telegraaf. "Al komt het ook doordat ik in het begin mijn plekje in de selectie moest vinden. Natuurlijk is het ook belangrijk de balans te bewaken. Je kan niet met z'n allen naar voren rennen, dus wacht ik mijn momentjes af. Daar ben ik heel scherp op."

Met Hakim Ziyech heeft Van de Beek een goede klik. "Het was de bedoeling dat Hakim en ik positioneel goed doorwisselen om de variatie erin te houden. Maar met mij op links en Hakim op rechts, komen we toch steeds voor ons goede schietbeen uit. Dat is wel lekker", aldus de blonde middenvelder, die ook nieuweling Nicolas Tagliafico looft.

"Je zag de eerste dagen tijdens het trainingskamp in Portugal al dat hij aan de bal heel goed is, maar verdedigend ook. Daardoor is het heerlijk als hij achter je staat. Als hij een keer één-op-één komt, staat hij zijn mannetje. En hoewel hij niet heel lang is, wint hij veel kopduels. Dat is een kwaliteit."