Van Persie onderschrijft zorgen over fitheid: 'Die laatste fase niet ideaal'

Van Persie onderschrijft zorgen over fitheid: 'Die laatste fase niet ideaal'

22-01-2018 16:26
51

Volgens Robin van Persie is er een goede kans dat hij woensdag bij de wedstrijdselectie van Feyenoord zit. De 34-jarige aanvaller werd maandagmiddag in De Kuip gepresenteerd en liet daarbij weten dat hij mee hoopt te reizen naar het inhaalduel met FC Utrecht.

Van Persie kreeg meteen de vraag of hij door heeft wat zijn rentree losmaakt in Rotterdam. "Nu wel, dit had ik niet verwacht", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Een paar jaar geleden tekende ik bij Manchester United, toen was het ook heel druk, maar toen ik met Fenerbahçe later terugkeerde op Old Trafford was het een stuk minder druk. Daar heb ik toen ook een grapje over gemaakt."

Wedden

Meer odds

"Maar ik ben heel blij om terug te zijn. Dit is een nieuwe fase, ik ben excited", aldus Van Persie, die erkende dat hij aan zijn fitheid moet werken. "Ik heb bij Fenerbahçe een goede voorbereiding gehad, in de eerste paar wedstrijden veel gespeeld, daarna heb ik me gemeld bij Oranje. Toen kreeg ik een zwieper en ben ik er drie maanden uit geweest. Nadien heb ik vier, vijf wedstrijden volledig met de groep meegetraind, toen een klein weekje vakantie gehad en de afgelopen twee weken heb ik voor mezelf getraind."

De 102-voudig international beseft dat het niet ideaal is. "Die laatste fase is niet ideaal, nee. Ik denk namelijk dat je fit wordt van goede trainingen en minuten maken. Dat is ook mijn doel voor de aankomende periode. De eerste training vandaag ging heel goed, morgen hebben we - een dag voor de wedstrijd - nog een training. Het is kort dag, maar er is een goede kans dat ik woensdag bij de selectie zit."