'Arsenal niet blij: VVV dreigt middenvelder te verliezen aan provinciegenoot'

'Arsenal niet blij: VVV dreigt middenvelder te verliezen aan provinciegenoot'

22-01-2018 17:08
11

Arsenal is niet te spreken over de geringe speeltijd van Kelechi Nwakali bij VVV-Venlo. De Premier League-club stalt de negentienjarige middenvelder vermoedelijk op korte termijn bij MVV Maastricht, meldt Voetbal International.

Nwakali maakte vorig seizoen op huurbasis al indruk bij MVV. In de zomer ging hij bij provinciegenoot VVV aan de slag. De Nigeriaanse huurling begon veelbelovend door tijdens zijn debuut als invaller voor de gelijkmaker te tekenen tegen FC Groningen (1-1). Daarna bleef hij echter steken op acht competitieoptredens, waarvan drie als invaller.

"Arsenal en Nwakali willen dat hij meer aan spelen toekomt", zegt manager voetbalzaken Stan Valckx tegen VI. "Voor ons hoeft hij zeker niet weg. Het is niet zo dat Nwakali hier mislukt is. Sommige spelers haal je meteen voor de basis, anderen in eerste instantie voor de breedte. Voor hem gold dat laatste. En de pech voor hem is dat je bij ons dit seizoen ook niet zomaar in de basis komt."

VVV wacht af of Arsenal eruit komt met een andere club. MVV heeft op dit moment de beste papieren. In Maastricht kwam de dynamische middenvelder vorig seizoen tot 34 duels, waarin hij goed was voor drie goals en vier assists.