In het kort: Eredivisie trapt af op 10 augustus, El Hamdaoui inzetbaar tegen PSV

In het kort: Eredivisie trapt af op 10 augustus, El Hamdaoui inzetbaar tegen PSV

22-01-2018 17:36
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Eredivisie trapt af op 10 augustus
De eerste competitieronde van de Eredivisie in het seizoen 2018/'19 vindt plaats in het weekeinde van 10, 11 en 12 augustus. De strijd om de Johan Cruijff Schaal is een weekend eerder, op zaterdag 4 augustus, meldt de KNVB. De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld omdat de kampioen mogelijk in de week erna op dinsdag uitkomt in de voorronde van de Champions League.

KNVB stuurt Gudde naar loting
Bij gebrek aan een bondscoach laat het Nederlands elftal zich woensdag bij de loting voor de Nations League vertegenwoordigen door de KNVB-top. Algemeen directeur Eric Gudde en secretaris-generaal Gijs de Jong reizen samen met teammanager Fernando Arrabal van Oranje naar Lausanne, meldt het Algemeen Dagblad. Daar begint om 12.00 uur ide loting van het nieuwe toernooi, dat de oefeninterlands vervangt.

El Hamdaoui kan debuteren tegen PSV
FC Twente kan zaterdag tegen PSV beschikken over Mounir El Hamdaoui. De Saudische voetbalbond heeft de spits maandagochtend vrijgegeven, meldt TC/Tubantia. Twente vreesde in eerste instantie dat het misschien wel twee weken zou kunnen duren voordat de nieuweling speelgerechtigd zou zijn. El Hamdaoui speelt tot het einde van het seizoen voor de club.

Johnny de Mol ontwerpt Eredivisie-bal
De nieuwe Eredivisie-bal voor het seizoen 2018/2019 wordt door tv-presentator en voetballiefhebber Johnny de Mol ontworpen. Hij doet dat samen met een door hem geselecteerd elftal van kinderen. De huidige bal is ontworpen door tattookoning Henk Schiffmacher.