Ten Hag geniet van mede-debutant: 'Positie kiezen, duels ingaan. Uitstekend'

Ten Hag geniet van mede-debutant: 'Positie kiezen, duels ingaan. Uitstekend'

22-01-2018 19:55
54

Erik ten Hag heeft genoten van zijn debuut als trainer van Ajax. De 47-jarige Tukker kon meteen een overwinning in de Klassieker tegen Feyenoord bijschrijven en zag bovendien hoe een andere debutant, Nicolas Tagliafico, keurig overeind bleef in de Arena.

Ten Hag stelt tot zijn tevredenheid vast dat de Argentijnse linksback zichzelf in rap tempo heeft aangepast bij zijn nieuwe club. "We zagen het al aan de manier waarop hij zich presenteerde, dat hij al heel rijp is. Hoe hij positie kiest, hoe hij de duels ingaat, hoe hij ageert... Hij heeft zijn rol uitstekend ingevuld en een prima wedstrijd gespeeld", vertelt de trainer aan Ajax TV.

Tagliafico lijkt nu al op handen te worden gedragen door zijn medespelers. "Ja, daar let ik altijd op. En ik vind het prachtig", aldus Ten Hag over de knuffels die de Argentijn heeft ontvangen van zijn collega's. "Dat laat ook zien hoe zo'n groep in elkaar zit, dat het als team functioneert. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat een nieuwe speler snel in de groep wordt opgenomen. Dat geeft hem het vertrouwen dat hij hier welkom is."