Cultheld Teijsse dichtbij rentree in Nederland: We gaan morgen overleggen

Cultheld Teijsse dichtbij rentree in Nederland: "We gaan morgen overleggen"

22-01-2018 20:54
24

Kenny Teijsse lijkt aan de vooravond van zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden te staan. De linksback traint sinds het weekend mee bij SC Cambuur, dat later deze week een beslissing neemt over de linksback.

De Leeuwarders zwaaiden onlangs Marvin Peersman uit en zijn sindsdien op zoek naar een vervanger. Trainer Sipke Hulshoff ziet Teijsse graag naar de hoofdstad van Friesland komen. "Hij is een ruwe bolster-type, een jongen die voorop gaat in de strijd, fysiek sterk", vertelt Hulshoff voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong Ajax aan FOX Sports.

De trainer hoopt samen met technisch manager Foeke Booy een snelle beslissing te kunnen nemen over het aantrekken van Teijsse. "We gaan morgen (dinsdag, red.) overleggen hoe de toekomst van Kenny bij Cambuur zal zijn." Hulshoff heeft hoge verwachtingen van Teijsse, die met zijn wilde haardos uit is gegroeid een cultstatus in Nederland heeft opgebouwd. "De jongens die we nu gaan halen, moeten echt iets toevoegen en moeten er meteen staan. Teijsse zou zo iemand kunnen zijn."

De 25-jarige Teijsse kwam in het verleden uit voor onder meer Sparta en Go Ahead Eagles en speeld het afgelopen jaar in de Verenigde Staten, namens de San Francisco Deltas.