Maandenlange afwezigheid bij Ajax: 'Dan verlies je het contact met de groep'

Maandenlange afwezigheid bij Ajax: 'Dan verlies je het contact met de groep'

22-01-2018 21:35
46

Vaclav Cerny gaat ervan uit dat hij volgend seizoen zijn rentree kan maken bij Ajax. De Tsjechische buitenspeler raakte enkele maanden zwaar geblesseerd aan zijn knie en denkt niet dat hij dit seizoen nog in actie komt. 

"Na de Kerst kon ik een beetje beginnen met dingen doen", zegt Cerny in een video van AT5. "Kleine oefeningen, passieve dingen op de bank. Dat is eigenlijk het enige dat ik op dit moment kan doen. Eenzaam? Heel erg."

Het was voor Cerny belangrijk om contact te houden met zijn teamgenoten. "Daar zorg ik voor. Voor ik geopereerd werd, koos ik er ook zelf voor om op dezelfde tijd op de club te zijn als de jongens. Ik kon ook wat later komen. Dan verlies je een beetje het contact met de groep. Ik koos ervoor om op dezelfde tijd te komen ontbijten. Ik merk dat ik mentaal sterk aan het worden ben. Ik heb nog heel lang te gaan."

Het is nog niet bekend hoe de toekomst van Cerny eruit ziet. De buitenspeler werd meerdere malen gelinkt aan een huurtransfer. "Of Ajax me wil houden? Ik hoop het. Het komt helemaal goed."