Jong Ajax blameert zich bijna tegen Cambuur na wervelende start

22-01-2018 22:00
37

Jong Ajax is tegen sc Cambuur door het oog van de naald gekropen. Er werd op De Toekomst met 3-2 gewonnen, maar de ploeg mag van geluk spreken dat de wedstrijd niet in een gelijkspel is geëindigd.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Jong Ajax, dat al na 24 minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong stond. Mateo Cassierra maakte na elf minuten 1-0 en zes minuten later verdubbelde Noa Lang de voorsprong. De wedstrijd leek definitief gespeeld toen Carel Eiting in de 24e minuut de 3-0 maakte. Jong Ajax leek op weg naar een grote uitslag, maar kwam in de tweede helft nog in grote problemen.

Cambuur draaide de rollen na de theepauze volledig om. Jong Ajax kon niets anders dan tegenhouden. Voormalig Feyenoord-spits Nigel Robertha maakte er een half uur voor tijd weer een wedstrijd van door de 3-1 te maken. Een kwartier later maakte hij ook de 3-2, waardoor alle zeilen bijgezet moesten worden om een blamage te voorkomen. Even later liet Robertha dé kans op 3-3 liggen, daar waar Jong Ajax geen vuist meer kon maken. Gelukkig voor de thuisploeg bleef het bij 3-2. De achterstand op nummer twee NEC en koploper Fortuna Sittard bedraagt nu respectievelijk één en twee punten.

Jong AZ - FC Den Bosch 1-1
Jong AZ is wanhopig op zoek naar punten, want de promovendus staat op een teleurstellende negentiende plaats in de Jupiler League. De ploeg van Martin Haar pakte thuis een puntje tegen nummer tien FC Den Bosch. Na 25 minuten spelen opende Ferdi Druijf de score. De 1-0 voorsprong kon worden vastgehouden tot de 68e minuut, toen Sven Blummel gelijkmaakte. Jong AZ heeft een achterstand van twee punten op nummer achttien Helmond Sport, daar waar Den Bosch plek negen van De Graafschap over had kunnen nemen.