Ik kijk puur naar het voetbal en denk dat Ajax de beste ploeg van Nederland is

"Ik kijk puur naar het voetbal en denk dat Ajax de beste ploeg van Nederland is"

22-01-2018 23:59
65

Gerald Vanenburg (foto links) zet in op een kampioenschap van Ajax. De oud-international zegt in gesprek met AjaxPrimeur dat de Amsterdammers het beste voetbal spelen en daarom met de landstitel aan de haal gaan, ten koste van koploper PSV.

"Ik denk dat Ajax kampioen wordt. Ik kijk puur naar het voetbal en denk dat Ajax de beste ploeg van Nederland is", zegt Vanenburg in de rubriek Eén-tweetje met... van AjaxPrimeur. Vanenburg zag zondag hoe Ajax de tweede seizoenshelft goed begon door Feyenoord met 2-0 te verslaan. Een van de uitblinkers: Nicolás Tagliafico. "Het is heel moeilijk om in zo'n wedstrijd te beginnen. Als je dan een goede indruk maakt en een belangrijke assist geeft, dan is dat een mooi debuut voor die jongen", zegt Vanenburg.

Vanenburg vindt het nog te vroeg om zich af te vragen of de hand van Ten Hag al zichtbaar is. "Feyenoord heeft al twaalf jaar niet gewonnen van Ajax. Ten Hag is gewoon een goede trainer. Die heeft het bij Utrecht goed voor elkaar gekregen met een goede organisatie en dat zou hij ook bij Ajax voor elkaar kunnen krijgen."

Wat Vanenburg betreft moet de huidige lichting opstaan om Ajax in de toekomst te dragen. "Ik kijk naar jonge spelers. Dan ben ik heel blij met een jonge speler als Tagliafico. Dat zijn goede spelers waar ik veel verwachtingen van heb. Als je kijkt naar Donny van de Beek, zijn dat jongens die een stap moeten maken zodat ze dragend worden."