Update: 'Australische delegatie in Amsterdam voor gesprekken met Nederlanders'

Update: 'Australische delegatie in Amsterdam voor gesprekken met Nederlanders'

24-01-2018 08:00
9

De kans dat Bert van Marwijk bondscoach van Australië wordt, is weer een stukje groter geworden. 'Concurrent' Graham Arnold heeft in een officiële verklaring laten weten niet beschikbaar te zijn.

De 54-jarige Australiër wil het seizoen afmaken bij zijn club Sydney FC. "Ik ben trouw aan Sydney en wil dit seizoen met deze geweldige club weer twee prijzen pakken", stelt Arnold, geciteerd door het ANP. "Ik zal de Socceroos dus komende zomer niet coachen in Rusland."

In Australië werd Arnold vaak naar voren geschoven als nieuwe bondscoach vanwege zijn successen met Sydney FC. De oud-spits van Roda JC en NAC Breda leidde de club vorig jaar naar de landstitel en staat ook dit seizoen bovenaan. Op het WK 2006 was Arnold assistent van Guus Hiddink bij Australië, vier jaar later stond hij Pim Verbeek bij in Zuid-Afrika.

Van Marwijk zou met Louis van Gaal en Slaven Bilic nog in de race zijn voor de functie. De ex-bondscoach weet dat hij op de lijst staat. "Of het reëel is? Ja. Als het zover is, gaan we praten en kijken of we eruit kunnen komen", liet hij weten aan FOX Sports.

Update 24/1, 08.00 uur: Een delegatie van de Australische voetbalbond is in Europa voor gesprekken met de belangrijkste kandidaten voor de functie van bondscoach op het WK, meldt De Telegraaf. In Amsterdam wordt gesproken met Bert van Marwijk en Louis van Gaal. Eerstgenoemde wordt in Australië gezien als favoriet.