Oliseh legt bommetje onder Fortuna met uitspraak: club en fanclub nemen afstand

Oliseh legt bommetje onder Fortuna met uitspraak: club en fanclub nemen afstand

23-01-2018 08:14
33

Sunday Oliseh heeft met één uitspraak de boel op scherp gezet bij Fortuna Sittard. De trainer van de Limburgers zei vrijdag na de 3-0 nederlaag tegen FC Dordrecht, het eerste verlies sinds 17 november, dat hij in elke linie versterkingen nodig heeft.

Oliseh baalde van zijn krappe selectie. "Alles wat we bereikt hebben, hebben we met twaalf man gedaan", liet hij weten bij FOX Sports. Het was een sneer aan de clubleiding, maar ook een diskwalificatie van zijn eigen spelers, meent Coocky Voorn. "Ik kon er met mijn verstand niet bij toen ik het hoorde", stelt de oud-Fortuna-trainer en voormalig assistent-bondscoach in De Limburger.

"Fatsoen is belangrijk, ook in het profvoetbal. Wat moeten de nummers dertien tot en met achttien in die selectie nu wel niet denken? Die zijn nu zwaar teleurgesteld", aldus Voorn. "Sociaal gezien is dit gewoon stom. Ik ben van een andere generatie, maar je moet wel mens blijven." Ook Jeroen Loos, voorzitter van supportersclub FortunaSC is kritisch. "Doei geloofwaardigheid. Als ie wint is alles goed, als hij faalt ligt het aan de club."

Fortuna Sittard nam zelf via de officiële kanalen afstand van Oliseh met de hashtag notjust12, verwijzend naar de uitspraak dat het succes met twaalf man is bereikt. Eigenaar Isitan Gün liet weten 'dat alle spelers van Fortuna even belangrijk zijn'.